A közgazdász végzettségű Verhóczki Dóri mindig is imádta a textileket és a lakberendezést, kisfia születése után pedig úgy döntött valóra váltja ezzel kapcsolatos álmát. Azóta Babies on Board márkanév alatt álmodja meg babás textilkollekcióit, amelyek első tesztelője a kisfia volt.

Név és márka: Verhóczki Dóri – Babies on Board

Kedvenc saját terméked: Babies on Board babafészek

Tuti tipp a gyerekszobához: Minden esetben vedd figyelembe a szoba méretét, fekvését, ablakait a bútorok/ tárgyak elhelyezésénél és mennyiségnél, valamint a színek kiválasztásánál. Teremts egységet és harmóniát! Ezt a bútorok-padló-falak-textíliák színei és stílusaik harmonizálásával érheted el.

Milyen termékeket készítesz? Milyen korú gyerekek szobáiba szánod?

Dóri: Újszülött kortól egészen ötéves korú gyermekek számára is készítünk babaszoba textiliákat és dekorációkat. A babafészkek, pelenkázók, hálózsákok, rácsvédők, amik  már az újszülött kisbabák kényelmét is szolgálják, viszont a hozzájuk teljesen passzoló gyerektakaróink, függönyeink, díszpárnáink, lámpáink, faliképeink és játéktárolóink egészen öt éves korig hoznak vidámságot a kisgyermekek szobáiba.

Hogyan és milyen indíttatásból születtek ezek a termékek?

Dóri: Ami az előzményeket illeti, aki ismer, tudja, hogy nagyon szeretem a gyerekeket, imádok gyerektársaságban lenni, ez már így volt kisfiam születése előtt is. Olyan dolgot szerettem volna létrehozni, ami velük kapcsolatos, nekik szól. A történet másik része, hogy közgazdász a végzettségem, viszont kislánykorom óta érdeklődöm a textíliák, divat és lakberendezés iránt. Eldöntöttem, hogy megvalósítom az álmom – megterveztem és kiviteleztem öt babaszoba kollekciót. Azt a színvilágot, finomságot és bájt vittem a termékeinkre, ami számomra megteremti a harmonikus, nyugodt környezetet a baba- és gyerekszobákban.

Mennyi idő volt az ötlettől az első megmérettetésig, míg létrejött a márka?

Dóri: Tíz hónapot vett igénybe az előkészület , ebben az időszakban forrott ki minden egyes részlet, munkafolyamat, anyag, hímzés, cérnaszál…

Hol és hogyan készülnek a termékek?

Dóri: Termékeink manufakturális keretek között, kis műhelyekben, limitált szériában sok szívvel és gondos kézimunkával készülnek. Büszke vagyok az egész csapatomra, akikkel együtt dolgozhatom a munka során a különböző területeken, akik átérzik, mit szeretnék adni a családoknak és gyermekeiknek.

Mi a márkád különlegessége?

Dóri: A termékeinkre finom hímzéssel kerülnek fel a állatfigurák és környezetük, valamint a vidám feliratok. A mesés minták és a lágy tónusú pasztell színek egyedi kombinációja, a gondos kialakítás található meg minden egyes terméken, ez az, ami fémjelzi a márkát.

Miért örülsz, hogy a babyberry és barátai Szilágyi Erzsébet fasoron található üzletében helyet kapott a márkád? Miben más ez az üzlet?

Dóri: Kerestem a lehetőséget, és pont akkor jött a felkérés – úgy éreztem, ez nem lehet véletlen….  Számomra kedves márkákkal lehetek egy helyen, tökéletesen kiegészítve egymást. Szívesen invitálom vásárlóimat a boltba, hisz egyedülállónak tartom Budapesten az ilyen típusú showroomot, ahol magyar kézzel készült baba termékek közül válogathatnak! Minden egyes alkalommal, mikor belépek a showroomba rácsodálkozom: álomszép, egy varázslat. Azért is imádom, mert nagyon sok variáció áll a vásárlók rendelkezésére egy idilli baba-, vagy gyerekszoba megtervezéséhez.

A többi tervező portékái közül mi az, amit azonnal hazavinnél az üzletből?

Dóri: A négyéves kisfiamnak: Justa dínós falmatricáit, magamnak pedig a Dream Decor minden levél alakú termékét.

Milyen sűrűn változtatod a kisfiad szobáját? Gyakran lakberendezel otthon?

Dóri: Kisfiam szobáját születésnél a legnagyobb harmóniában rendeztem be, volt benne sok sok DIY dekor is. Azóta egyszer cseréltem le teljeskörűen a dekorációkat és textileket, hároméves korában az Every day SONday kollekciónkra, aminek Ő volt az első tesztelője. A bútorok közül csak a rácsos ágyat cseréltük le, de fél évente át szoktam rendezni Balázs bútorait és játékait.  Ő nagyon értékeli ha új szobába léphet be. A lakás többi részét is igen gyakran átrendezgetem, mindig az adott évszakhoz és ünnepekhez…szerencsére nem öncélú, az egész család értékelni szokta a végeredményt.

Most négy éves a kisfiad, tervezed, hogy visszatérsz így vagy úgy az eredeti szakmádhoz?

Dóri: Nem tervezem a visszatérést, teljesen kiteljesedtem a mostani munkámban, és még nagyon sok ötlet, feladat, megvalósítás is vár rám itt, az új szakmámban!

Melyik tervezőtől kérdeznél szívesen?

Dóri: A Dream Decor csapatától, hogy honnan a sok energia, mosoly és teremteni akarás, ami folyamatosan árad mindkét alkotóból?

Babies on Board termékekről bővebben»»

Olvasd el a többi tervezővel készült interjúnkat is!
Anabeedesign I Babies on Board I babyberry Bambinoprint Crooocus CUCC debaba KRAFT Dream Decor I Fl’Art Design GitaMom JUSTa I KarlaLina I Kidsdream I mamzi Nobile Nook furniture Siller baby WonderWall