Egy anya-lánya páros is erősíti a babyberry és barátai csapatát, ők pedig nem mások, mint a Dream Decor mögött álló Simonné Kuli Éva és lánya, Simon Eszter. Eszterrel és Évával nemcsak a csodás textil és fa termékeikről beszélgettünk, de annak is utána jártunk, hogyan képesek ilyen összhangban alkotni.

Név és márka: Simonné Kuli Éva és Simon Eszter – Dream Decor

Kedvenc saját terméked: Az újszülött tábla és a házikós rácsvédő.

Tuti tipp a gyerekszobához: Elég bonyolult feladat megtervezni egy gyerekszobát úgy, hogy praktikus, élhető és egyben harmonikus is legyen. Praktikusság szempontjából fontos, hogy a fő bútorokat úgy válasszuk ki, hogy azok időállóak legyenek, és sokáig be tudják tölteni funkciójukat. Egyszerűbb, és pénztárcakímélőbb is, ha csak a korosztályuknak megfelelő kiegészítőket, dekorációkat kell lecserélnünk.

Milyen termékeket készítetek? Milyen korú gyerekek szobáiba szánjátok?

Éva: Termékeinknél elég széles a paletta, mivel minden korosztálynak készítünk fa dekorációkat, illetve textiltermékeket is.

Fából készítünk falra akasztható, illetve polcra is kitehető díszeket, melyek rusztikus, koptatott stílusúak. A most divatos skandináv trendet követő táblákat is festünk, melynek jellemzője az egyszerű formák és a természetes anyagok. Egyik legkedveltebb az újszülött táblánk, mely a baba születési adataival örök emlék. De készítettünk már keresztelőre, ovis ballagásra is táblákat.

Textiltermékeink között megtalálhatóak a takarók, rácsvédők. Ezeket többféle méretben, dizájnnal varrjuk, akár egyedi igényeket is megvalósítunk.

A falvédőket egyenlőre egyedi megrendelésre készítjük. Amennyiben hideg fallal érintkezik a kiságy, akkor fontos, hogy a gyermek valamilyen formában védve legyen. A falvédő nem csak praktikus, hanem kedves dísze is lehet.

A játszószőnyeg is része a gyerekszobának, de akár a nappalinknak is. Nem csak a legkisebbeknek fontos, hogy padlón játszva is biztosítsuk számukra a komfortérzetet, hanem a nagyobbaknak is, mivel ők is leginkább a földön szeretnek játszani. Ehhez elengedhetetlen egy vastagabb szőnyeg, amivel megelőzhető az esetleges felfázás. Ezeket a szőnyegeket is a kollekció és a szoba stílusához igazítjuk.

A girlandok kedves kiegészítői a babaszobának. Temérdek formával, mintával el tudjuk készíteni, ami passzol a megálmodott stílushoz.

Nagyobb gyerekeknél problémát okoz az ágy rendben tartása. Napközben is fontos funkciót tölt be, mivel nem csak alvásra használják, hanem játszanak, olvasnak is rajta. Egy ágytakaróval elkerülhető a rendetlenség érzete, illetve óvó szerepe is van, az ágynemű így nem érintkezik esetlegesen az utcai ruhával. Többféle stílusban, színvilágban el tudjuk készíteni úgy, hogy szép kiegészítője is legyen a szobának.

Hogyan és milyen indíttatásból születtek ezek a termékek?

Éva: Kezdetekkor munkáink felnőtteknek készültek, de úgy gondoltuk ezzel a stílussal, amit mi képviselünk, az egész lakás díszíthető, meghitté, otthonossá tehető. Így elkezdtük készíteni baba-, és gyerekszoba termékeinket, melyeket Dream Decor Baby Collection néven indítottuk útjára.

Hol és hogyan készülnek a termékek?

Éva: Vállalkozásunkat úgy is hívhatjuk, hogy anya-lánya kézműves világa. Mindent magunk készítünk, nagylányommal dolgozunk itthon, közösen. A fa alapanyagokat Eszter kelti életre, a varrás az én területem. De természetesen besegítünk egymás munkájába, ha a megrendelések mennyisége úgy kívánja. Termékeinket közösen találjuk ki, és folyamatosan újdonságokkal jelenünk meg.

Az alkotáson kívül, egy márkával kapcsolatos bokros teendők hogyan oszlanak meg köztetek?

Éva: Kétféle alapanyagból is készülnek munkáink. A fa alapanyagokat Eszter kelti életre, a varrás pedig az én területem. De természetesen besegítünk egymás munkájába, ha a megrendelések mennyisége úgy kívánja. A feladatokat úgy osztjuk meg, hogy az úgymond hálátlan, adminisztratív feladatokat én végzem, illetve a rendeléseket is én beszélem meg a vásárlókkal, ez viszont igen hálás feladat. Legtöbbször este ülök le a gép elé, ez azért is jó, mert a kedves írásoktól, gondolatoktól mindig mosolygósan végződik a napom. A postázást közösen végezzük, főleg a táblák csomagolása igényel több időt, mivel sérülékenyek, ezért biztonságosan is be kell csomagolni őket, mert ha törékeny csomagként adnánk fel az dupla postázási költséggel járna, és ezzel nem szeretnénk vásárlóinkat terhelni. Eszter végzi a kreatív feladatokat, mint a termékek fotózását, szórólapok, címkék tervezését, és oldalaink működtetését.

Eszter – babyberry: Csodálatos nézni, ahogy anya-lánya felállásban ilyen harmóniában és szeretetben dolgoztok, ez nekem is nagy álmom. Eláruljátok, mi a titkotok?

Nem egyszerű két generációnak a nap huszonnégy óráját együtt töltenie. Szerencsénk, hogy sok mindenben hasonlóak vagyunk, talán legfontosabbak a természetünkből adódóak, mint a kompromisszumkészség, elfogadás, megértés, segítőkészség. A másik fontos dolog, hogy mindketten kreatívak vagyunk és nagyon hasonló az ízlésünk is. Ha egyikünk elakad például egy új termék megtervezésénél, a másikunknál ott a mentő ötlet. A harmadik, amit az kezdetektől jól kialakítottunk, és ami miatt gördülékenyen folynak napjaink, a feladatok elosztása – természetesen, ha kell, besegítünk egymásnak. Szerencsések vagyunk, hogy amit csinálunk, az számunkra szerelemmunka, ezért nagyon hálásak vagyunk. Talán ezek azok a titkok, amelyek miatt harmóniában telnek napjaink.

Mi a márkátok különlegessége?

Éva: Egyediségünk egyrészt abban rejlik, hogy a fa- és textildekorációk, valamint a kiságy kollekciók összhangban állnak egymással. Követjük a trendet, így a legújabb stílusnak megfelelően rendezhető be termékeinkkel a babaszoba. Figyelünk az egészséges életmódra is, így csak kiváló minőségű alapanyagokkal dolgozunk. Textiljeink például rendelkeznek az OEKO-TEX tanúsítvánnyal.

A másik különlegességünk pedig az, hogy egyedi elképzeléseket is megvalósítunk. Termékeink egy része egyedi megrendelés. Mikor kedves vásárlóink megrendelnek egy maguk által megtervezett terméket ajándékba vagy saját részükre, ezzel nem csak leemelnek a bolt polcáról egy tárgyat, hanem saját lelkükkel ruházzák fel, szeretetükkel teszik igazán egyedivé. Mindegyik egyedi megrendelés egy kihívás számunkra, nagy izgalommal készül, vajon sikerül-e azt megalkotnunk, amit a vásárló elképzelt.

Mennyi idő, mennyi megbeszélés, e-mail váltás mire egy egyedi termék elkészül?

Éva: Az egyedi termékek postázásáig van úgy, hogy 20-30 levélváltás is történik. Az egyedi rendelések lényege, hogy olyat alkossunk, amilyet ténylegesen megálmodott, elképzelt a vásárló. Itt minden apró részletet szeretek megbeszélni, illetve plusz ötleteinket is megosztani, amik esetleg készítés közben születnek meg, és úgy gondoljuk, hogy ezzel még jobb, még szebb lehet az elkészült munkánk.

Hogy látjátok, mi a legnagyobb kihívás a babaszobák berendezésénél?

Éva: A babaszoba berendezése során az egyik legfőbb kérdés „milyen kiságyat vegyek”? Tapasztalataink szerint a fejrésznél teli fa, nem rácsos kiságyak okozzák a legtöbb problémát. A rácsvédők általában nem úgy vannak kialakítva, hogy megkötése az ilyen fajta kiságyhoz is alkalmas legyen. Erre mi megoldást találtunk, ha ilyen problémád van, keress minket bátran.

Miért örülsz, hogy a babyberry és barátai Szilágyi Erzsébet fasoron található üzletében helyet kapott a márkád? Miben más ez az üzlet?

Éva: A munkánk iránti nagy elismerésnek tartjuk, hogy meghívást kaptunk a bolt megálmodójától, hogy termékeinkkel megjelenhetünk a showroomban. Úgy gondolom, hogy az országban egyedülálló kezdeményezés, ahol a vásárlók a hét szinte minden napján magyar kézművesek, dizájnerek által megálmodott, és elkészített minőségi termékeket vásárolhatnak. Az üzletben nem csak megvásárolhatják, hanem ki is próbálhatják a termékeket. Kapcsolatba tudnak lépni a készítővel, amennyiben egyedi elképzelésük van.

A többi tervező portékái közül mi az, amit azonnal hazavinnél az üzletből?

Éva: A Crooocus horgolt maciszőnyeget és a JUSTa falmatricákat.

Melyik tervezőtől kérdeznél szívesen?
Simonné Kuli Éva: Mi a Siller baby-től kérdeznénk. Nagyon tetszik nekünk a házikó ágyikó, szeretnénk kérdezni, mivel tud többet nyújtani a gyerekeknek egy klasszikus ágynál, az alváson kívül mi mindenre használható még?

Tamás – F’lart Design: Melyik a legnépszerűbb terméketek?

Éva: A legnépszerűbb babás táblánk az újszülött tábla, melyre a baba nevét, és születésének adatait festjük. Lehet rá mintát választani, illetve a színvilágát is a kérésnek megfelelően készítjük el. A kedves vásárlók nem csak saját részre vásárolják meg, hanem keresztelőre, babaköszöntőbe is viszik ajándékba.

Dóri – Babies on Board: Honnan a sok energia, mosoly és teremteni akarás, ami folyamatosan árad mindkét alkotóból?

Éva: Egy mondatban megfogalmazva: A munkánk iránt érzett szerelem. A tervezéstől kezdve, a postázást is beleértve mindent mi magunk készítünk, végzünk. Nagyon sok az egyedi megrendelésünk, és mindegyik egy kihívás számunkra. El tudjuk-e azt készíteni úgy, ahogy a kedves vásárló megálmodta? Az újdonságok tervezése, elkészítése is nagy izgalom számunkra, mennyire fog tetszeni követőinknek. Munkánk mindegyik részletét szeretjük, innen a sok energia, mosoly, és öröm, melynek minden nap részesei lehetünk.

Dream Decor termékekről bővebben»»

Olvasd el a többi tervezővel készült interjúnkat is!
Anabeedesign I Babies on Board I babyberry Bambinoprint Crooocus CUCC debaba KRAFT Dream Decor I Fl’Art Design GitaMom JUSTa I KarlaLina I Kidsdream I mamzi Nobile Nook furniture Siller baby WonderWall