Szintén egy alkotó házaspár jegyzi a Fl’Art Design-t, Völgyes Flávia és Fazekas Tamás. A márkát a pár  kisfiának születése hívta életre, de mára a csapat négyfősre duzzadt, hiszen azóta megszületett kislányuk is. Skandináv stílus és letisztult design találkozik termékeikben.

Név és márka: Völgyes Flávia és Fazekas Tamás – Fl’Art Design

Kedvenc saját terméked: A-vonalú sátor

Tuti tipp a gyerekszobához: Legyen egy kuckód!

Milyen termékeket készítetek? Milyen korú gyerekek szobáiba szánjátok?

Tamás: Natúr fából, egyedi termékeket készítünk, kicsiknek és nagyoknak. Stílusuk és letisztultságuk miatt bátran megállják a helyüket, nemcsak baba- és gyerekszobában, hanem a lakás bármely pontján.

Hogyan és milyen indíttatásból születtek ezek a termékek?

Tamás: Gyakorlatilag a fiunk inspirált, neki szeretett volna a feleségem egy egyedi, harmonikus kuckót kialakítani, ahol egységes összhang uralkodik. Ezt az összahangot a színekkel szerettük volna elsősorban elérni. Három éve, amikor elkezdtük a fiam szobáját tervezgetni még nem voltak ilyen elterjedtek a skandináv stílusú, letisztult monokróm vagy a pasztell színű kiegészítők, így megvalósítottuk házilag. Persze csak magunknak, nem a nagyközönség számára.

Még 2014-ben elindított másik márkánk mellé kerestünk még valamit, mert egyre több időnk szabadult fel, ahogy Áron növekedett. Így fogalmazódott meg, hogy a mi babaszoba dekorunkra talán lenne kereslet, és belevágtunk…

Valószínű, hogy lányotok születésével új termékeket is inspirál? Dolgoztok most valami újdonságon?

Tamás: Egyelőre maximálisan kimerítik szellemi és fizikai forrásainkat a két gyerekkel (és a másik brendünkkel) kapcsolatos napi teendők. Természetesen terveink vannak a jövőre nézve, de ezek megvalósítása még várat magára.

Közös vagy külön gyerekszobája van/lesz a két lurkónak?

Tamás: Egy szobája van a két gyereknek, melynek az alapszíne uniszex sárga-szürke. Mivel a szoba elég nagy, ezért ahogy a gyerekek nőnek, majd elkülönítünk nekik egy-egy fiús és lányos sarkot.

Hol és hogyan készülnek a termékek?

Tamás: Igazi családi manufaktúra vagyunk, a termékeink közül minden a családi műhelyünkben, saját kézzel készül. A négy kezünkkel végzünk el mindent (az enyémmel és feleségemével), nem asztalosokkal dolgoztatunk, és erre büszkék vagyunk.

Mi a márkátok különlegessége?

Tamás: Mindent száz százalékig saját kezűleg készítünk, a fa megmunkálásától az utolsó ecsetvonásig.

Miért örülsz, hogy a babyberry és barátai Szilágyi Erzsébet fasoron található üzletében helyet kapott a márkátok? Miben más ez az üzlet?

Tamás: Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Eszter, a Pici Piac, és a Babyberry létrehozója felfigyelt a termékeinkre, és meghívott minket, hogy a “barátai” legyünk. Az üzlet egyedülállóságát az adja, hogy életterek elevenednek meg a bolt különböző sarkaiban. Ahogy belépsz az ajtón, azt érzed, hogy ez akár a tied is lehetne.

A többi tervező portékái közül mi az, amit azonnal hazavinnél az üzletből?

Tamás: A Nook babaágyat.

Melyik tervezőtől kérdeznél szívesen?

Tamás: A Dream Decortól: Melyik a legnépszerűbb terméketek?

Fl’Art Design termékekről bővebben»»

Olvasd el a többi tervezővel készült interjúnkat is!
Anabeedesign I Babies on Board I babyberry Bambinoprint Crooocus CUCC debaba KRAFT Dream Decor I Fl’Art Design GitaMom JUSTa I KarlaLina I Kidsdream I mamzi Nobile Nook furniture Siller baby WonderWall