Kuckó? Fotel? Hinta? Mindez egyszerre lehet a GitaMom csepphinta. A márkáról és a népszerű termékről Hegyi Margót, a GitaMom tervezőjét kérdeztük, aki arról is mesélt, miért is szereti a gyerekek széles korosztálya, óvodásoktól egészen a nagy iskolásokig a csepphintát.

Név és márka: Hegyi Margit – GitaMom

Kedvenc saját terméked: prémium csepphinta (mintás párnahuzattal)

Tuti tipp a gyerekszobához: Én a színes, könnyen kezelhető, könnyen tisztán tartható tárgyakat preferálom a gyerekszobában. Amik esztétikusak, de funkciójuk van, és élményt adnak a gyerekeknek, segítik a fejlődésüket. 

Milyen termékeket készítesz? Milyen korú gyerekek szobáiba szánod?

Margó: GitaMom fő terméke a babzsákok mellett, a csepphinta, amely már a korai gyerekkorban is nagy segítséget nyújthat a szülőknek. Sokan a fogzás vagy a hasfájás időszakában is beleülnek a babájukkal, így nyugtatják, altatják őket. Minden korosztály más-más módon használja csepphintáinkat. Amíg egy bölcsődésnek a hintázás a legfontosabb, addig egy óvodás már beleteszi a játékmaciját és szerepjátékozik, vagy bújó kuckónak használja. Az iskolásoknak pedig néha csak egy hely, ahova visszavonulhatnak a rohanó világból. Nem hiába mondjuk sokszor, hogy az „egész család örömére”. Tudatosan fejlesztettük ki úgy hintáinkat, hogy azok nagy súlyt is elbírjanak. Így nem kell kompromisszumot kötni, és a nagypapa is beleülhet.

Hogyan és milyen indíttatásból születtek ezek a termékek?

Margó: Amikor hét évvel ezelőtt megszületett első gyermekünk, sokszor nagy segítséget nyújtott nekem a hintáztatás megnyugtatásában. Szerettem volna neki egy csepphintát, de nem találtam megfelelőt a piacon. Mivel édesanyám remek szakember, már harminc éve varrással keresi a kenyerét, ezért megkértem, hogy készítsen nekünk egyet. Az első prototípus is olyan jól sikerült, hogy barátok, rokonok kérték, hogy nekik is készítsen. Így indultunk el egy szép úton. Ma már másabbak a hintáink, sokat fejlesztettük, vásárlók visszajelzései alapján is, hogy minél jobbak legyenek.

Hol és hogyan készülnek a termékek?

Margó: Édesanyám egyszemélyes varrodájában készül minden egyes csepphinta. Sokan kérdezték már, hogy miért nem varrattatjuk meg távol-keleti „barátaink”-nál. Ez nagyon egyszerű, az egésznek a lényege veszne el. Szeretjük, hogy egyikünk sincs a másik nélkül, hogy a kezünk munkája bekerül sok-sok család otthonába, hogy mindenért mi ketten vagyunk felelősek. Mindig nagy örömmel olvassuk a visszajelzéseket, imádjuk, ha fotókat, videókat kapunk. Nem állunk a fejlődés útjában, folyamatosan törekszünk a hatékonyabb munkavégzésre, de közben meg szeretnénk tartani ezt a családias, kézműves stílust.

Hogyan választjátok ki a mintákat? Milyen gyakran cserélődnek “kollekciók”, tehát a minták?

Margó: Tudatosan nem törekszünk a kollekció alapú termék kínálatra. Cégünk egyik legfontosabb értéke az, hogy a megrendelő saját magának állíthatja össze a színeket a tizenegy alapszínből. A csepphinta alapvetően három részből áll, a palástjából, az aljából és a párnából. Valamint lehetőség van a párna huzathoz választani a több mint háromszázféle designer dekor-vászonból és egyéb díszítőelemekből, például lehet virágot kérni a hinta oldalára. Így a kínálatunk meghaladja az egymillió variációt. Az évek óta használt és jól működő rendelési és teljesítési rendszerünk lehetővé teszi ezen választék magabiztos kezelését.

Mi a márkád különlegessége?

Margó: A GitaMom különlegessége az, hogy csak és kizárólag olyan terméket gyártunk, amelyeket mi magunk is használunk. A több évtizedes szaktudásunk, a saját magunk fejlesztései, a mindennapos tesztelés, a gondosan kiválasztott és stabil beszállítói kör összességében lehetővé teszi az alapelvünk betartását. Az alapelvünk pedig nem más, mint az, hogy semmiféle kompromisszumot nem kötünk, ha a minőségről, tartósságról, dizájnról, funkcionalitásról és a vevőink megelégedettségéről van szó.

A ti családotok hány hintát “fogyasztott már el”? Van hogy egy új fejlesztés vagy egy beleszeretős minta miatt lecserélitek a korábbit?

Margó: Még a legelső hinta is megvan. Összehasonlítva, jó látni, hogy a mostani termékeinkkel milyen fejlődést tudtunk elérni. Minden prototípust megőrzünk, hiszen a termékfejlesztést és tesztelést mi magunk végezzük. Csak olyan terméket kínálunk, amely funkcionalitásában és minőségében az aktuálisan legszigorúbb elvárásainknak is megfelel.

Gyerekeink a prototípusokat kapták meg egy-egy újítás után, és az enyém az XL-es csepphinta első darabja (persze használhatják a gyerekek is). Azon is változtattunk kicsit, hogy még kényelmesebb legyen, de én az első verziót is élvezem. Sok-sok hinta/minta volt „beleszeretős”, de nem tarthatjuk meg mindet. Nehéz volt néha a gyerekekkel megértetni, hogy az a cuki rókás párna más családba kerül. Tudjuk, hogy egy hét, aztán jön majd egy balerinás, amit megtartanának, aztán egy bálnás, és sosincs vége. Viszont szoktunk játszani a maradék anyagokkal, együtt varrunk, ragasztunk. Nem vész kárba semmi.

Kültéren és beltéren egyaránt használhatóak a hinták?

Margó: Természetesen a termékeink minden hintázásra alkalmas környezetben használhatók, akár bent, akár kint a szabadban.

Miért örülsz, hogy a babyberry és barátai Szilágyi Erzsébet fasoron található üzletében helyet kapott a márkád? Miben más ez az üzlet?

Margó: Amikor Eszter megkeresett ezzel a lehetőséggel nagyon örültem. Mivel már dolgoztunk együtt a Pici Piacon és láttam, hogy milyen a stílusa, tudtam, hogy jó kezekben lesznek a termékek. Az ő neve garancia volt arra is, hogy a bolt gyönyörű lesz, de praktikus is, és tele lesz meglepetésekkel, újabb ötletekkel. Az üzleti modell is nagyon tesztett, ami szerintem motiválja a készítőt is és az üzlet tulajdonosát is. Valóban arról van szó, hogy együtt dolgozunk a közös sikerért. A vásárlók egy jó hangulatú, bájos boltba léphetnek be, ahol az eladók tényleg azért vannak, hogy segítsenek neki a választásban. Jó érzéssel tölt el az is, hogy sok-sok magyar tervező, alkotó holmijai között lehetünk a kirakatban.

A többi tervező portékái közül mi az, amit azonnal hazavinnél az üzletből?

Margó: Ez eddig a legnehezebb kérdés. Ha szükségem van valamire, első gondolatom az, hogy melyik ismert magyar kézművestől szerezhetem be. Szeretem, hogy tudom kinek a keze munkája, kinek az ötlete, kinek az elképzelése. A többi tervezőtől már vásároltam korábban. Nagy becsben tartjuk ezeket a tárgyakat.

Melyik tervezőtől kérdeznél szívesen?

Margó: Gyakran vannak kihívások egy vállalkozó anyuka életében, igazi nagy megoldandó feladatok. Katona Esztertől kérdezném, hogy mivel volt a legnagyobb harca a babyberry fennállása óta? Mi volt a legmagasabb fal, amit meg kellett másznia?

GitaMom termékekről bővebben»»

Olvasd el a többi tervezővel készült interjúnkat is!
Anabeedesign I Babies on Board I babyberry Bambinoprint Crooocus CUCC debaba KRAFT Dream Decor I Fl’Art Design GitaMom JUSTa I KarlaLina I Kidsdream I mamzi Nobile Nook furniture Siller baby WonderWall