A JUSTa falmatricákkal könnyen megoldható, hogy a cseperedő és folyton változó csemeték szobáinak stílusát mindig az igényeknek megfelelően változtassuk. A mókás falmatricák és az egyedi képek szakértőit, a JUSTa párosát, Jucát és Rolandot kérdeztük, akinek csapata Miyo cicával teljes.

Név és márka: Takács Judit és Onódi Roland (+ Miyo, a főnök) − JUSTa

Kedvenc saját terméked: Juca kedvence az erdő szett, mert tényleg egy közös munka eredménye, ami ráadásul nagyon kedvesre sikerült. Rolandnak a sablonozhatóak, azon belül is a geometrikus formák a kedvencei, illetve ezek kombinációi. Miyonak a cica, mi más?!

Tuti tipp a gyerekszobához: Ahogy cseperednek a lurkók úgy változik a szobájuk. Először még felhők és kiscsillagok vannak a falakon, majd jönnek a dinók (roarrr!), aztán a legó, majd valami vagányabb, flashesebb! És ugyanez igaz a lányokra is, csak kicsit csajosabban. Ezt az átalakulást a falmatricákkal könnyedén meg lehet oldani, hiszen visszaszedhetőek, ami nagy előny a tapétával szemben. Nem mellesleg költséghatékonyabb is, és nem kell hozzá szakember.

Milyen termékeket készítetek? Milyen korú gyerekek szobáiba szánjátok?

Juca: Falmatricákat készítünk, de vannak saját grafikáink is. A termékeink az egészen kis gyerekektől az “örökgyerekekig”, illetve a designra fogékonyak számára készülnek.

Hogyan és milyen indíttatásból születtek ezek a termékek?

Roland: Régóta gondolkoztunk már egy saját márkán, mert annyi ötletünk van, amit szeretnénk megvalósítani. Ezért is lett JUSTa a márkánk neve. Első körben az ötlethalmazból a falmatrica lett a befutó, a JUSTa Sticker. De szeretnénk újabb termékeket is fejleszteni. Most épp a JUSTa Print-en dolgozunk.

Hol és hogyan készülnek a termékek?

Juca: Otthon, a grafikai stúdiónkban alakítottunk ki helyet egy kis műhelynek, ahol tervezünk, gyártunk, csomagolunk. Igazi kis manufaktúra.

Mi a márkátok különlegessége?

Roland: A falmatricáink nagy része sablonozható, így nem kell méricskélni és telerajzolni a falat ahhoz, hogy szabályosan is fel lehessen rakni a mintákat. Sokan foglalkoznak falmatricákkal a világon, de ilyen sablont csak mi adunk!

Hogy működik a sablonozó? Tényleg annyira megkönnyíti a matricázást?

Roland: Igen, a sablonunkkal gyerekjáték szabályosan felragasztani a mintákat, csak követni kell a leírást és az ábrákat lépésről-lépésre. Az apukák is nagyon megörülnek, amikor meglátják a sablont, mert rögtön megkönnyebbülnek, hogy nem kell méricskélniük és az egész napot ezzel tölteni. 🙂

Juca: Természetesen ezeket a mintákat összevissza is fel lehet rakni, ez még egyszerűbb és gyorsabb. Úgy kell elképzelni mintha a falad egy nagy album lenne, ahova beragaszgatod a matricákat. A legegyszerűbb dolog a világon! És a gyerekek is nagyon élvezik, jó kis közös program lehet.

Mennyire nyitottak a szülők a falmatricákra?

Juca: Mi úgy látjuk, nyitottak rá. Volt egy vásárlónk a Pici Piacon, aki rögtön hívta a férjét, hogy mondja le a tapétarendelést, mert talált jobbat és olcsóbbat. Szerencsére sokan szeretik maguk kicsinosítani a babaszobát, ez is a babavárás része. És sokan tisztában vannak vele, hogy ahogyan a ruhákat is villámgyorsan kinövik, úgy “használódik” el a gyerekszoba berendezése is. Ezért is szeretik a falmatricákat, könnyen eltávolítható, bármikor új hangulatot lehet vele teremteni.

Melyik a legnépszerűbb matricátok?

Juca: Az erdő az abszolút befutó! Imádják, imádjuk!! Nagy öröm ez nekünk, mert ez az a mintánk, ami tényleg közös munka volt. Általában a mintákat hol Roli, hol én tervezem meg. De ezt közösen csináltuk és nagyon büszkék vagyunk rá. Én elkezdtem állatokat firkálni, aztán közösen átnéztük a skicceket, bekarikáztuk, hogy például ennek a nyúlnak jó a feje, ennek a lába. Aztán Roli összerakta az elemeket és letisztázta. Jó érzés, hogy ezt választották kedvencnek a vásárlóink.

Keverhetőek a minták?

Juca: Igen, mi kifejezetten próbáljuk bíztatni a vásárlóinkat, hogy merjenek bátran hozzányúlni a mintáinkhoz, színeinkhez, mert nagyon jól kombinálhatóak egymással. Ezért is indítottuk el a JUSTa Hack rovatunkat, ahol ötleteket adunk. Volt már pár hackünk, amit a vásárlóink ötlete alapján készítettünk.

Mennyire nehéz párként együtt dolgozni?

Juca: Mivel mindketten grafikusok vagyunk ezért egy nyelvet beszélünk, ráadásul több éve home office-ban dolgozunk, így a munkában is jól összecsiszolódtunk. Rengeteg megbeszélés, kutatás és persze civakodás után szoktunk megvalósítani egy-egy ötletet. Szeretjük, ha minden milliméter a helyén van.    

Miért örültök, hogy a babyberry és barátai Jászai Mari téren található üzletében helyet kapott a márkátok? Miben más ez az üzlet?

Juca: Hatalmas kitüntetésnek érezzük, hogy a márkánk januári indulása után szinte rögtön megkeresett minket Eszter. Nagyon örülünk, hogy egy ilyen szuper tervezői csapat tagjai lehetünk. Ez a bolt tökéletes terep ahhoz, hogy egy vagány, stílusos babaszobát rendezhess be. És inspirációnak sem utolsó.

A többi tervező portékái közül mi az, amit azonnal hazavinnétek az üzletből?

Juca: A Siller féle Fox&Friends puff sorozat!

Melyik tervezőtől kérdeznétek szívesen?

Roland: Nem vagyunk szégyellősek magunk kérdezni, szóval javarészt már kifaggattunk mindenki!

JUSTa termékekről bővebben»»

Olvasd el a többi tervezővel készült interjúnkat is!
babyberryCUCC I debaba KRAFT Nook furniture Siller baby