Milyen a jó babahálózsák? Mennyire fontos, hogy megtaláljuk a tökéleteset? Mennyire nehéz az ország keleti szegletéből vinni egy márkát? Sok más kérdés mellett ezeket tettük fel a Nobile baba hálózsákok megálmodójának, Csepreghy Rózsának, aki Gyuláról látja el a gyerkőcöket újszülött kortól egészen hatéves korig.

Név és márka: Csepreghy Rózsa − Nobile

Kedvenc saját terméked: Mesés baba hálózsák

Tuti tipp a gyerekszobához: Mindig az évszaknak megfelelő vastagságú hálózsákot viseljen a gyerkőc, és illeszkedjen a függöny, roló, szekrények színéhez, mert akkor kellemes egy szoba dekorációja, ha a minták és a színek itt-ott visszaköszönnek.

Milyen termékeket készítesz? Milyen korú gyerekek szobáiba szánod?

Rózsa: Baba hálózsákokat, alvótárs formapárnákat és babaszoba dekorációkat kínálok. A termékeim újszülött kortól egészen hat éves korig tartó korosztály tagjainak szólnak.  

Hogyan és milyen indíttatásból születtek ezek a termékek?

Rózsa: Több mint két évvel ezelőtt, 2015 közepén klasszikusan saját problémára kerestem megoldást, mivel nem találtam, megalkottam. Szép színes baba hálózsákot szerettem volna, aminek nincs patent a vállán, a cipzárja nem a hálózsák közepén fut és ami könnyíti az éjszakai pelenkázás. Egyre több és több anyukának megtetszett a környezetemben a saját példányunk és így végül készült újabb és újabb darab, azóta pedig már több száz. Idővel arra is rájöttem, önmagában a hálózsák mekkora találmány, alvásproblémákra abszolúlt megoldás lehet.

Hol és hogyan készülnek a termékek?

Rózsa: A műhelyünk Gyulán van. Most már négy anyuka gondos keze varrja őket nap mint nap, akiknek összeadva tizenkét gyermeke van.

Mi a márkád különlegessége?

Rózsa: A baba hálózsák, ami nem túl bő vagy szűk, nincs nagy nyak és kar kivágása, hogy a gyerek belecsússzon a zsákba vagy húzza a vállát. A Nobile hálózsákok felső része együtt mozog a gyerekkel a kiságyban, mint egy pizsama felső. A cipzár megoldásunkkal a hálózsák aljáról és a nyakrészről is kinyitható a hálózsák, így könnyebb a pelenkázás, a reggeli meséhez ballagás, no meg persze a fel-leöltöztetés. A hab a tortán pedig, a játékos színes trendkövető minták, amelyek viszonylag gyorsan változnak. A babahálózsákokhoz pedig az idei évtől színben és stílusban hozzáillő alvótárs párnákat és babaszoba dekorációkat is készítünk.

Melyik a legkedveltebb mintád? Melyik a legnépszerűbb?

Rózsa: A legkedveltebb és a legnépszerűbb a mesés, a menta csillagosos és a szürke-fehér cikk-cakkos anyag.

Miért örülsz, hogy a babyberry és barátai Szilágyi Erzsébet fasoron található üzletében helyet kapott a márkád? Miben más ez az üzlet?

Rózsa: A Pici Piac és mostmár a showroom is azoknak a minőségi, kézműves termékeknek a gyűjtőhelye, amelyeket  anyukák készítik anyukáknak szeretettel és gondossággal. Emellett a termékek trendkövetőek, és teljes mértékben megegyeznek a saját és a márkám által képviselt értékekkel.

Hogy látod, előny vagy hátrány a vidéki székhely? Mennyire fontos, ha a fővárosban legyen egy hely, ahol megfogdoshassák a termékeket?

Rózsa: Nekem nem hátrány, de nekem semmi sem, én alapvetően egy pozitív ember vagyok, mindenben képes vagyok meglátni a jót az előnyt. Fontosnak tartom, hogy van egy hely Budapesten, ami persze nem csak egy hely, hanem egy védjegy is. Védjegye a minőségnek, igényességnek, szépségnek és a trendnek, itt ezen a helyen élőben megtapogathatóak a termékeim. Fontosak a színárnyalatok, anyag, méretek, vastagságok, amiket a webshop nem mindig tud helyesen visszaadni.

A többi tervező portékái közül mi az, amit azonnal hazavinnél az üzletből?

Rózsa: Crooocus szőnyegei közül nehezen tudnék választani!

Melyik tervezőtől kérdeznél szívesen?

Rózsa: Siller Baby, mert nagyon tetszenek lábas székeik!

Nobile termékekről bővebben»»

Olvasd el a többi tervezővel készült interjúnkat is!
Anabeedesign I Babies on Board I babyberry Bambinoprint Crooocus CUCC debaba KRAFT Dream Decor I Fl’Art Design GitaMom JUSTa I KarlaLina I Kidsdream I mamzi Nobile Nook furniture Siller baby WonderWall