A bútorok és textilek kiválasztása mellett egyre több szülő szeretné különleges tapétával dekorálni a gyerekszoba falait. Az egyedi tapéták világában megkerülhetetlen Vathy Noémi és Domián Réka, akik a WonderWall Design márkájukkal egyedi tapétákat készítenek a legkisebbek szobáiba.

Név és márka: Vathy Noémi és Domián Réka − WonderWall Design

Kedvenc saját terméked: Jegesmacis tapéta, de az összes mintát imádjuk.

Tuti tipp a gyerekszobához: Skandináv stílus ízlésesen, a kevesebb néha több. A babyberry és barátainál mindent megtalálsz egy helyen.

Milyen termékeket készítetek? Milyen korú gyerekek szobáiba szánjátok?

Réka: Egyedi tervezésű, környezetbarát gyerektapétákat gyártatunk, de termékeink között névre szóló faldekorációk is megtalálhatók. Tapétáinkat úgy alkottuk meg, hogy a szülők tudnak korosztály szerint is választani, a picik babaszobáitól egészen az iskoláskorú gyerekek kis birodalmáig.

Hogyan és milyen indíttatásból születtek ezek a termékek?

Noémi: Saját gyerekeink szobáinak dekorálásához szerettünk volna skandináv stílusú, letisztult színvilágú, ugyanakkor jó minőségű tapétát. De itthon hosszas keresgélés után sem találtunk olyat, amit elképzeltünk. Így végül külföldről kellett beszerezni, nem kevés várakozás árán. Innen jött az ötlet, hogy ha ez ennyire hiánytermék a magyar piacon, akár mi is megpróbálhatnánk pótolni. Barátnők vagyunk, már jó ideje gondolkoztunk azon, hogy gyerekeink mellett, általuk inspirálódva, a kreativitásunkat és a lelkesedésünket valamilyen módon kamatoztassuk.

Melyik mintátok a legnépszerűbb?

Réka: A kék pöttyös és a jegesmacis.

A gyerekeitek szobájában melyik mintátok található meg, vagy melyikkel fogjátok frissíteni a mostani szoba dekort?

Réka: Nálunk még tart az építkezés, de a kislányunk már kiválasztotta magának a rózsaszín csillagos mintát, ami majd az ő szobáját fogja díszíteni.

Hol és hogyan készülnek a termékek?

Noémi: Találtunk egy tehetséges grafikust, aki érzi és érti az elképzeléseinket, amiket a mintáinkkal kapcsolatban megálmodunk. Az ő segítségével megformáljuk, digitalizáljuk őket, továbbá együttműködünk egy profi hazai nyomdával, ahol mindezek kézzelfoghatóvá válnak.

Van egy katalógusunk, amiben a mintáink megjelennek. Ebben egyúttal tapinthatók az általunk használt különböző tapéta anyagok struktúrája is. Minden tapétánk megrendelésre, egyedi méretre készül.

Az egyedi megrendelés hogyan zajlik? Kimentek helyszínt felmérni?

Réka: Általában a megrendelőtől kérünk pontos falméreteket és fotókat, ami alapján dolgozni tudunk, de ha az a kérés, a helyszínre is szívesen kimegyünk.

Mi a márkátok különlegessége?

Réka: A legfontosabb, hogy természetes alapanyagokat és vegyszermentes nyomtatási technológiát használunk. Így minden tapétánk teljesen környezet- és gyerekbarát.

Noémi: A másik előnyünk, hogy egyéni falméretek alapján dolgozunk, tapétáink az adott felülethez igazodnak. Így a gyártás során nem keletkezik felesleg és a minták elhelyezkedése is a lehető legoptimálisabb lesz.

Miért örültök, hogy a babyberry és barátai Szilágyi Erzsébet fasoron található üzletében helyet kapott a márkátok? Miben más ez az üzlet?

Réka: Véleményünk szerint a babyberry és barátai az egyik legszínvonalasabb gyerekszoba lakberendezési bolt, ahol a hazai tervezők jelen vannak, egymást erősítve és támogatva. Zseniális elképzelés volt Katona Eszter részéről így összefogni ezeket a fantasztikus márkákat, nagy öröm és megtiszteltetés nekünk, hogy mára mi is ennek a részesei lehetünk!

A többi tervező portékái közül mi az, amit azonnal hazavinnétek az üzletből?

Noémi és Réka: Mindent!  Nehéz lenne választani, mert rengeteg szuper dolog található az üzletben.

Melyik tervezőtől kérdeznétek szívesen?

Réka: A Siller Baby és a Fl’Art Designtól kérdeznénk, egy esetleges közös termék létrehozásával kapcsolatban.

WonderWall Design termékekről bővebben»»

Olvasd el a többi tervezővel készült interjúnkat is!
Anabeedesign I Babies on Board I babyberry Bambinoprint Crooocus CUCC debaba KRAFT Dream Decor I Fl’Art Design GitaMom JUSTa I KarlaLina I Kidsdream I mamzi Nobile Nook furniture Siller baby WonderWall