Cséffalvay Dorka arca sokaknak ismerős lehet, hiszen az egyik legnézetebb hazai sorozat szereplőjeként minden este feltűnt a televíziók képernyőjén. A sorozatot maga mögött hagyva Dorka életében egy új fejezet kezdődött, egy számára addig ismeretlen, sokkal izgalmasabb munka várt rá: az anyaság. Az újdonsült anyuka pontosan tudja, mekkora a közösségi média ereje és erről határozott véleménye is van, amely mellett bátran kiáll. Dorka elárulta nekünk, miért döntöttek úgy férjével, hogy Zorka arcát nem mutatják meg a nagyvilágnak, de azt is megtudtuk tőle, hogy a tökéletes baldachin megtalálása nem egyszerű feladat.

Egy kereskedelmi csatornának köszönhetően egy ország megismerte az arcodat. Miért döntöttél úgy, hogy kicsit visszalépsz a rivaldafényből? Azóta nyugisabb az életed, vagy nem változott meg túl sok minden?
Dorka: Nyilván azóta más az életem, de azt nem mondanám, hogy nyugisabb. Jó, természetesen nincs az a mindennapos pörgés 3-4 helyszínen, de azt gondolom, az anyaságnál nincs izgalmasabb munka. Szerettem azt a négy évet, amit a műsorban töltöttem, de az egy teljesen más életszakaszom volt és már nem tudom elképzelni, hogy ezt csináljam. A rivaldafényt pedig inkább azok a színművészek érdemlik ki, akik hosszú éveken át ezt tanulják. Én sosem tekintettem magam celebnek, olyan vagyok, mint bárki más.

A tavalyi éved igen tartalmasra sikeredett: esküvő, majd kislányod, Zorka Blanka is megszületett. Mennyiben más az életed mióta a kis Zorkával bővült a család? Hogyan telnek most a napjaitok?
D: Az Instagramom miatt gondolják sokan, hogy tavaly volt az esküvőnk, valójában hamarosan 2 éves házasok leszünk Dáviddal. Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy ilyen fiatalon megtaláltam a szerelmet és a társamat. A kisbabát pedig már az eljegyzés előtt tervezgettünk, pedig elég hamar megkérte a kezem, fél éve voltunk csak együtt (nevet). Szóval nekünk régi álmunk volt a gyerekvállalás, és igyekszünk minden percét kiélvezni. Dávid nagyon jó apuka, kiveszi a részét mindenből, még az éjszakai műszakból is, pedig korán indul munkába.

Megszoktad már az anya szerepet? Olyan érzés, mint amilyennek elképzelted? Esetleg voltak dolgok, amik még Téged is megleptek?
D: Nem szeretnék kliséket mondani vagy túl nyálasra venni a figurát, de én tényleg azt gondolom, hogy az anyaság a világ legcsodálatosabb feladata. Úgy érzem, valahogy mindig is erre vágytam és most teljesedtem ki igazán. Ami meglepő volt, az a hihetetlen érzés a szülés után, hogy én képes voltam erre. Belőlünk lett egy kicsi ember, akit mi nők képesek vagyunk a szívünk alatt nevelgetni és világra hozni. Lássuk be, néha tényleg nehéz a terhesség, és fájdalommentes szülés sem létezik! Leírhatatlan az az érzés, amit Zorka születése után éreztem, engem borzalmasan büszkévé és bátorrá tett. Szerelmes vagyok a kislányomba és szerintem ezt csak a tesók tudják tetőzni majd (nevet).

Zorka ugyan feltűnik 1-2 képen, de férjeddel úgy döntöttetek, kislányotok arcát nem szeretnétek megmutatni a közösségi oldalakon. Miért jutottatok erre a döntésre?
D: Ezért biztos sokan meg fognak kövezni, mert nem annyira divatos a véleményem ezzel kapcsolatban (nevet). Az Instagram oldalam követőinek száma lassan eléri a százezret, aminek örülök és nagyon jó érzéssel tölt el, hiszen szinte semmit nem tettem, hogy az embereket érdekelje az életem, de valami érdekeset mégis látnak bennem.
Sok ‘instaceleb’ anyukánál találkozom azzal, hogy egy gyerek vagy maga a terhesség is nagyon megdobja a követők és a like-ok számát, ami természetes, hiszen ez a téma sok embert érint és érdekel. Számomra visszataszító, amikor egy tökéletesen megszerkesztett művi képen odarakják a gyereket egy éppen aktuális reklám termék mellé, mintha ő is csak egy termék lenne egy cuki pofival. Sajnos ezek a képek nagyon jellemzőek. Ne értsetek félre, én is ámulok és bámulok ezeken a gyönyörű nőkön, a tökéletes alakjukon, a tökéletes naplementében, a tökéletesen felöltöztetett kisbabával, és nem szeretnék ítélkezni, hiszen biztos ők is a legjobbat akarják a gyereküknek a maguk módján! Nekem viszont nagyon felszínesek ezek a képek és nem természetesek. Én nem szeretnék ilyen lenni, szeretném megóvni a kislányom azoktól a negatívumoktól és irigységtől, amit a saját bőrömön tapasztalok. Nem lehet tudni, mi lesz a következménye később, ha a hozzájárulása nélkül naponta több ezren kísérik a mindennapjait. Szeretnénk tiszteletben tartani, hogy Ő nem az én tulajdonom, nem egy reklám felület, nem kellék egy jó képhez. Ugyanakkor baromi nehéz megállni, hogy ne mutogassam büszkén, hogy mennyire szép és mennyire aranyos (nevet).

A gyerekszobáról esetleg mutatnál nekünk képet? Mikor kezdetétek el megtervezni?
D: Persze! Nem igazán tervezgettem előre. Jártuk a boltokat és szép lassan összeállt a koncepció. A lényeg az volt, hogy lányos legyen, de ne essünk túlzásba a rózsaszínnel.

cseffalvay-dorka-zorka-szoba

Mi volt a legizgalmasabb része a gyerekszoba megtervezésének és berendezésének?
D: A legizgalmasabb talán az ágy kérdése volt, hiszen nem mindegy, milyen matracon alszik, és próbáltunk olyat találni, amit később is tudunk használni. Még a baldachinhoz ragaszkodtam, amiből nehéz volt nem túl giccseset találni (nevet).

Melyik a kedvenc tárgyad/részleted a szobában?
D: Számomra a legfontosabb a két plüss medve Zorka ágyában. A szüleim sajnos már nincsenek köztünk, és ezek a mackók az ő gyerekkori játékaik. Most már Zorkára vigyáznak. Viszont imádom a babyberry pelenkázó alátétünk, jól néz ki és nagyon hasznos a vízhatlan anyaga. Ugyanez vonatkozik a puha fonatra az ágyában, ami ágyrácsnak is tökéletes és a baba kitámasztására is alkalmas, ami nekünk különösen jól jött, hiszen Zorka hajlamos a bukásra evés után.

Dorka Instagram oldalát itt találjátok: @dorkacseffalvay