Bánhidi Dóra , a PandArte design és kreatív blog írója, egy két éves kisfiú és a Jógakaland anyukája. A blogján már hat éve mutatja be az inspiráló hazai alkotókat és design ötleteket, de már régóta vágyott arra, hogy ő is alkotóvá váljon. Amikor megszületett a kisfia, lassan kirajzolódott benne egy elképzelés egy olyan világról ami egyszerre mesés, játékos és örömteli. Ebben remek társra talált a kisfia apukájában, aki minden játékra kapható. Együtt létrehozták a Jógakaland világát, ami egy jógás mesekönyvből, az általa megálmodott design termékekből és gyerekjóga workshopokból áll össze egy kalandos élménnyé.

Név és márka: Bánhidi Dóra – Jógakaland

Kedvenc saját terméked: Röpcsi baglyos ülő és jógapárna

Tuti tipp a gyerekszobához: Az egyszerű, letisztult gyerekszoba bútorok és kiegészítők a legjobb választások, azok tudnak igazán harmonizálni egymással! Ami pedig kihagyhatatlan, azok a tároló rendszerek és termékek, hiszen előbb-utóbb rengeteg játéka lesz a gyermeknek, amiknek jó, ha megvan a helyük, így elkerülhetjük a káoszt…legalább is, amikor összepakolunk utánuk.☺️  

Milyen termékeket készítesz? Milyen korú gyerekek szobáiba szánod?

Dóri: A Jógakaland az első magyar kézműves márka, ami a gyerekjógával foglalkozik, komplex módon. A családi vállalkozásunk alapja az “Erdei jógakaland” című mesekönyv, és kártyajáték ami igazán izgalmassá varázsolja a jógázást a gyerekek számára! Az a célunk, hogy a gyerekekkel minél hamarabb, akár már két éves korban is, megismertessük a jóga fejlesztő, stresszoldó, testet-lelket harmonizáló hatásait, ezért folyamatosan szervezünk gyerekjóga workshopokat is a mesekönyvvel.

A mese állatfigurái pedig több olyan design terméken is visszaköszönnek, amik nem csak szépek, de praktikusak is, mind a gyermek, mind a szülők számára. Durmi maci, Hopp nyuszi, Röpcsi bagoly, Hamuka borz, Kukker vakond, valamint Fintor és Cingi kisegerek megjelennek összehúzható játszószőnyegen, hátizsákon,  fa játéktárolókon, autós táblagéptartón, jógapárnán, takarón, print szetten…stb. A Jógakaland 2-10 éves korú gyermekeket szólít meg.

Hogyan és milyen indíttatásból születtek ezek a termékek?

Dóri:. Már nagyon régóta álmodoztam egy saját márkáról, ami azon kívül, hogy imádnivaló, fontos üzenetet is hordoz magában! Két évvel ezelőtt, amikor épp állapotos voltam, egy hideg novemberi napon megszületett bennem egy olyan mesekönyv ötlete, aminek az olvasása közben a gyerekek játékosan jógázhatnak…ez volt a Jógakaland előfutára, amit aztán még rengeteg más ötlet is követett, hiszen imádom a design tárgyakat! A Jógakalandban tulajdonképpen összeforr a design és a jóga iránti szeretetem.☺️ Ahogy lenni szokott, az ötletemet megbeszéltem Ricsivel, a leendő férjemmel, aki egyébként író, ( Schallinger Richárd ) és nagyon megtetszett neki. Több hónappal később meg is írta a mesét, amit 2017 októberében a bookline publikált, és azóta már több ezer gyermek kipróbálta!

Mennyi idő volt az ötlettől az első megmérettetésig, míg létrejött a márka?

Dóri: Két év. Az első évben a könyv, a másodikban a hozzá kapcsolódó termékek készültek el.

Hol és hogyan készülnek a termékek?

Dóri: Nagyon büszke vagyok például a saját, Jógakalandos pamut anyagunkra, amin a mesénk karakterei, vagyis az erdei állatok szerepelnek. Ebből készült az összes textil termékünk , más anyagokkal kiegészítve, egy kis varrodában Budapesten, akik nagyon szépen és gondosan dolgoznak. Szóval abszolút handmade termékekről van szó.

Mi a márkád különlegessége?

Dóri: Szerintem az, hogy a jóga szeretetét ötvöztem a dizájnnal. Ez egy érdekes megközelítés, nem szokványos.

Miért örülsz, hogy a babyberry és barátai Szilágyi Erzsébet fasoron található üzletében helyet kapott a márkád? Miben más ez az üzlet?

Dóri: Nagyon boldog vagyok, hogy Eszter nyitott volt arra, hogy mi is Babyberry barátok legyünk, hiszen nem csak tipikusan a gyerekszobákba készült termékeink vannak. Amikor viszont elvittem oda a kedvenceinket, és közösen megtaláltuk mindennek a helyét, egyszerűen úgy éreztem, hogy ennél jobb helyen nem is lehetnének, szépen kiegészítette a többi terméket. Árad az üzletből a szeretet, a gondoskodás és a magas fokú jó ízlés, és nagyon tetszik Eszter üzleti hozzáállása is a tervezőkhöz. Tényleg olyan az egész, mint egy nagy kreatív, alkotói család, aminek szuper érzés a tagja lenni.☺️

Milyen sűrűn változtatod a kisfiad szobáját? Gyakran lakberendezel otthon?

Dóri: Hát, eddig nem nagyon volt erre terem, ugyanis Ármin szobájában a fő elem az Adamo hinta volt, majdnem két évig, esténként csak ott tudtuk elaltatni, a másik pedig az óriási ágymatrac a földön, amin azután aludt, hogy elaltattuk. Ez a két dolog teljesen betelítette a teret, DE MOST jött el az én időm, mert csodával határos módon, már nem kell neki a hinta, így fejben már elkezdtem megtervezni a szobáját, alig várom már egyébként, hogy kisfiúsabb legyen!

A többi tervező portékái közül mi az, amit azonnal hazavinnél az üzletből?

Dóri: Huh, nehéz választani! Szemeztem már a debaba KRAFT magasságmérőjével, Árminnak illene a szobájához, a JUSTa matricákat imádjuk, erdei állatosaink vannak, de évek óta követem péládul a Babyberry, a CUCC, és a Dream Decoros lányok munkásságát is…igazából mindenkinél találok olyat, amit hazavinnék.☺️

Melyik tervezőtől kérdeznél szívesen?

Dóri: A NOOK tervezőjét még nem ismerem személyesen, szívesen meghallgatnám a történetét!

Jógakaland termékekről bővebben»»

Olvasd el a többi tervezővel készült interjúnkat is!
Anabeedesign I Babies on Board I babyberry Bambinoprint Crooocus CUCC debaba KRAFT Dream Decor I Fl’Art Design GitaMom JUSTa I KarlaLina I Kidsdream I mamzi Nobile Nook furniture Siller baby WonderWall